Ez lesz a világ legnagyobb trópusi üvegháza

Ismét egy olyan hely létesül, ami csak felfedezésre vár.

A világ legnagyobb egykupolás üvegháza készül a Franciaország északi részén lévő tengerparton, mely madaraknak, pillangóknak, egzotikus növényeknek ad majd otthont – adta hírül a Travelo.

A 20 ezer négyzetméteresre tervezett, 35 méter magas kupola 2024-re fog felépülni a Côte d’Opale nevű partszakaszon. Bár még várni kell néhány évet, hogy a valóságban is láthassuk, a velencei építészeti biennálén, egy kiállítás keretében már most megismerkedhetünk az épülettel – olvasható a kiállítást rendező Zuecca Projects, honlapján.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zuecca Project Space (@zuecca_project_space) által megosztott bejegyzés

“A kupola belső hőmérsékletét 26 fokosra tervezték, mely ideális környezet a különféle madaraknak, pillangóknak, halaknak, kétéltűeknek és exotikus növényeknek. A Greenhouse Tropicalia látogatóit trópusi légkör fogadja, egy természetes buborék a kristály borítás alatt, lenyűgöző színű pillangókkal és kolibrikkel, amelyek virágról virágra szállnak. A látvány izgalmas, idilli, és mindenekelőtt, hamarosan valóságos lesz” – írják a kiállítás rendezői.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zuecca Project Space (@zuecca_project_space) által megosztott bejegyzés

A Coldefy & Associés kupola, melyekben nem lesznek oszlopok, energetikai szempontból önnfentartó lesz. Az összes hőt, amelyet az üvegházhatás előidéz újrahasznosítja, a fölös energiát a környező épületekbe vezetik.

A Velencei Építészeti Biennálé kiállításán építészeti modellek, rajzok, vázlatok és videók mutatják be a Tropicalia építészeti és mérnöki sajátosságait, valamint egyedülálló légkezelési technikáját.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via