Ez az amerikai szellemváros mágnesként vonzza a turistákat

A 20. századi rézzel foglalkozó bányaváros, Kennecott igazi turistalátványosság.

Ma már elhagyatott épületek sora alkotja az egykor szebb napokat is megélt bányaváros, Kennecott, ami Alaszkában található.

A 20. század elején a városban virágzott a rézbányászat, de kulcsfontosságú szerep hárult rá az Egyesült Államok villamosításában is.

A gazdag lelőhely kiaknázása céljából öt bánya is üzemelt a térségben, amelyekhez egy bányásztelep is csatlakozott, otthont biztosítva a munkások és családjaik számára.Volt a városban tejüzem, vegyesbolt, iskola és kórház is.

Miért pirosak a házak?

A telep épületeinek többségét – beleértve a bányászok barakkjait is -, vörösre festették, mert ehhez a színhez tudtak a legolcsóbban hozzájutni. Az egyetlen meszelt épület a kórház volt, amelyben egykor Alaszka legelső röntgengépe is helyet kapott.

Az egykor virágzó komplexum 1938 után teljesen elnéptelenedett, miután a lelőhelyek kimerültek, a réz ára pedig csökkenni kezdett. Mára elhagyatott szellemvárosként várja a látogatókat Kennecott, ami meglepő módon nagyon népszerű a turisták körében. A fotók alapján megvan a hely furcsa hangulata, varázsa. Te megnéznéd közelebbről?

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)

(Forrás: wikipedia, roadster)