Ez a 4 legszennyezettebb város a világon

A légszennyezettség folyamatosan, egyre növekvő problémaként van jelen az egész világon.

Delhi (India)

India második legnagyobb metropoliszában, a nagyjából 25 millió lakosú Delhiben régóta visszatérő (vagy inkább konstans?) probléma a légszennyezettség. 2019 novemberében a helyzet odáig fajult, hogy oxigénbárok nyíltak, ahol 4-6 dollárért 15 percnyi adagot lehetett vásárolni a tiszta levegőből.

Szöul (Dél-Korea)

Dél-Koreában 2019-ben már rendkívüli parlamenti intézkedéseket hoztak a légszennyezettség visszaszorítására. Szöulban ennek megfelelően rendszeresek a járműhasználatot érő korlátozások, a széntüzelésű erőművek működését időszakosan csökkentik, és az építkezések üteme is lelassult.

Hanoi (Vietnám)

Hanoi nagyjából 8 milliós lakosságára közel 5 millió robogó és fél millió autó jut, ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a vietnámi főváros levegőjének minősége az egészséges érték alá kerüljön. A tervek szerint a szennyezés csökkentésére 2030-ig a városból végleg kitiltják a motorkerékpárokat.

Dakka (Banglades)

Dakka gyakran szerepel a világ legélhetetlenebb városainak listáján, és ennek csak az egyik oka a légszennyezettség. A rossz energia- és vízellátást csak tetézi a szegénység és a közbiztonság hiánya.

Magyarországon Miskolc környékén a legrosszabb minőségű a levegő, de Budapesten és Szegeden sem sokkal jobb a helyzet.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: pixabay)