Ez a világ egyik legszebb karácsonyi botanikus kertje

Ha nem a legszebb!

Ismételten ámulatba ejti a több tízezer látogatóját a pennsylvaniai Longwood Gardens botanikai kert. Minden karácsonyi ünnep egy újabb lehetőség arra, hogy valóságos mesevilágba kalauzolja az érdeklődőket.

A több mint 1077 hektárnyi kertből, erdőből és rétből áll a pennsylvaniai botanikum az első számú kertészeti bemutatókert az Egyesült Államokban. Egész évben nyitva áll a látogatók előtt, ahol az őshonos és egzotikus növények és kertészet széles tárházával ismerkedhetnek meg az idelátogatók.

20 beltéri kertből áll és számtalan szökőkútban gyönyörködhetünk. Longwood növénygyűjteménye több mint 10 000 növénnyel büszkélkedhet. Bár a kertek középpontjában a kertészeti kiállítások állnak, de nagy hangsúlyt fektetnek a kiemelt gyűjtemények fejlesztésére és kezelésére. Kedvelt gyűjtemények: krizantém, orchidea, lila kollekció, páfrányok, bonsai, tavirózsa és páfrányok.

A kert kiterjedt oktatási programokkal rendelkezik, beleértve a tandíjmentes, kétéves professzionális kertészeti iskolát, egy posztgraduális programot és kiterjedt szakmai gyakorlatokat.

Olvastad?

10ezer ember új otthona lehet az óceánra épülő város. Karácsonyi fények kimaxolva.

(Fotók: Longwood Gardens)