Ez a világ egyik legfuturisztikusabb könyvesboltja

Nem meglepő ha azt mondjuk, Kínában található.

Tavaly, 2020-ban készült el a világ egyik legkülönlegesebb és egyben legfuturisztikusabb könyvesboltja a kínai Dujiangyanban.

A terveket a sanghaji X+Living építészcsapata készítette, a mennyezetet tükör, a padlót pedig csillogó csempe borítja, amely olyan hatást kelt, mintha egy végtelenített könyves birodalomba lenne az ide látogató.

Külön élmény azoknak is, akik nem kedvenc kötetüket keresik a boltban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Li Xiang | X+LIVING (@xlivingart) által megosztott bejegyzés

A három emeletes épület alsó szintjén egy kávézó kapott helyet, a két felső emeleten csigalépcsőkön vezet az út a könyvek felé. A Zhongshuge könyvesboltban összesen 80 ezer kötet közül válogathatnak a vásárlók.

Könyvesboltok mellett vannak furcsa könyvtárak is: 

  • Kolumbiában Luis Soriano, egy általános iskolai tanár szervezi szabad idejében a Biblioburro programot, aminek lényege, hogy fogja a két szamarát, Alfát és Betot, és felpakolja őket könyvekkel. Ezután akár négyórányi távolságra is elmegy velük, hogy sok eldugott, kis falu lakóihoz is eljuttassa a könyveket.
  • A Levisnki Parki Könyvtár egy nagy, nyitott parkban van Tel-Avivban, és 15 különböző nyelven kínál olvasnivalót az ott összegyűlő embereknek. Eredetileg egyébként a menekülteknek és az Izraelbe bevándorló munkásoknak tervezték ezt a könyvtárat, ahol nincsenek falak, ajtók vagy őrök.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via