Ez a tündéri magyar község ingyenes erdei faházakkal várja a turistákat

Igazi zöld alagúton lehet bejutni a zsákfaluba.

A Nógrád megye és a Palócföld szívében található Bárna településen számtalan fejlesztést valósítottak meg az utóbbi időben. A turizmus fellendítésére közel 20 kilométernyi turistaútvonalat építettek ki a falu körül, és nemrégiben elkészültek a Békás-tó mellett épített, ingyen használható erdei faházak is. A kis hegyi falu, Bárna a természeti adottságokra építi turizmusát, valóságos zöld alagúton lehet bejutni a zsákfaluba.

ERDEI LAKOK
Tisztelt Bárnaiak, Kedves Vendégeink!
A mai napon elkészültek a Békás-tó melletti erdei lakok, melyeket…

Közzétette: Bárna Község Önkormányzata – 2021. április 16., péntek

 

Mivel a környékre érkező hátizsákos turisták sokszor tábort is vernek, sátraznak, az ő tartózkodásukat azzal tették komfortosabbá, hogy első körben két faházat telepítettek a Békás-tó melletti területre, amely a faluból negyedórás, kényelmes sétával elérhető. A területről gyönyörű kilátás nyílik a Kálvária-dombra, a festői szépségű Bárnai-medencére, valamint a tóra.

“Az erdei lakok menedéket nyújthatnak az időjárás viszontagságai ellen egy hosszúra nyúlt szalonnasütés, egy többnapos csillagtúra, vagy egy családi-baráti összejövetel alkalmával” – mondta a  település polgármestere, Oravecz Roland. A 2,5×2,5 méter alapterületű erdei lakokban 3-4 felnőtt kényelmesen elfér, gyerek pedig még több, akár tízen is.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via