Ez a táblázat megmutatja, hol olcsóbb nyaralni, a Balatonon vagy Horvátországban

Mindig nagy kérdés, hol olcsóbb a nyaralás, a Balatonon vagy Horvátországban. Itt a válasz az örök vitatémára!

„Az elmúlt 2 hétben ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a külföldi utak iránt, főleg az április 30-i kormányzati bejelentés óta, miszerint egy ilyen nyaralás vége nem jár karanténkötelezettséggel a hazatérő magyar turisták számára” – elemezte az erősödő utazási piacot Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

A nyár berobbanásával mindig felmerül a kérdés, a Balatonon vagy Horvátországban olcsóbb a nyaralás? Vagy úgy is mondhatnánk külföld vs. belföld….? Ennek járt utána a Portfolio. A portál egy táblázatban foglalta össze, hol olcsóbb nyaralni, a Szallas.hu napi szobaárait hasonlította össze, és kiderült, hogy a Balatonnál csak az ötcsillagos hotelek kerülnek többe – alig több mint 200 forinttal – a horvátországi ajánlatoknál.

A lényeg: minél előbb foglalja valaki a nyaralását, vélhetően annál jobban jár. Természetesen az árak folyamatosan változhatnak. Az áremelkedést több tényező befolyásolja, például az, hogy mikorra szól a foglalás, mikor véglegesítik, milyen helyszínt céloz meg a turista, milyenek voltak a szálláshely elmúlt időszakos fejlesztései, és általános áremelő hatása lehet az emelkedő élelmiszeráraknak, illetve a turisztikai szektor egyre erősödő munkabérnövekedésének – írja az oldal.

Átlagos napi szobaárak a Balatonon és Horvátországban (forint/fő/éj)

Szállástípus        Balaton       Horvátország
Apartman             5 876           6 589
Hotel 3*              13 191          17 787
Hotel 4*              17 457          24 281
Hotel 5*              25 915          25 704

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Getty Images)