Ez a magyar falu a vadnyugati kisváros miliőjét testesíti meg

Egy csipetnyi vadnyugat Magyarországon.

Ballószög Kecskeméttől 10 kilométerre délnyugatra, a Kiskunsági-homokhátságon található.

A már a 14. századi források által is említett, Bács-Kiskun megyei Ballószög termálfürdője, illetve 1848-49-es szabadságharcosai mellett mára vadnyugati hangulatáról is ismertté vált, köszönhetően a határában található, 50 hektáron elterülő westernbirodalomnak, melynek révén sokan csak Silveradóként emlegetik a falvat.

A Kiskunsági Nemzeti Park szélén található, 1800-as évekbeli vadnyugati kisváros miliőjét idéző terület határain belül indiánok, seriff, szalonok, cowboyok, kocsmák, kártyaasztalok és countryzenészek várják a kalandvágyó látogatókat.

A jegenyefasorokkal, karámokkal és végeláthatatlan prérivel határolt hely a hangulat kedvéért is megér egy kirándulást, emellett azonban valódi lovasparadicsomnak számít – az alapszintű lovasoktatástól kezdve a westernlovaglásig és a 10-12 órás túrákig számos formában megismerkedhetnek az utazók e sajátos életstílussal – írja a Femina.

Aktuális: Halloween Party lesz október 9-én, ami remek lehetőség arra, hogy közelebbről is megismerkedjetek a vadnyugati hangulattal.

 

Először merészkedtek le a pokol kútjának mélyére. Ezek a legvonzóbb lakóhelyek Magyarországon.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: wikipedia)

(Fotó: balloszog.hu)