Ez a budapesti városrész lett a világ 7. legmenőbb környéke

Ti mit gondoltok?

A Time Out magazin az elmúlt három évhez hasonlóan idén is elkészítette a világ legmenőbb városrészeit rangsoroló felmérését, amelyhez 27 ezer városlakó, illetve helyi szakértő segítségét vette igénybe.

A szokásos szempontok, a gasztronómia, az éjszakai élet és a kultúra mellett a közösségi szellem, a rugalmasság és a fenntarthatóság is sokat számított. A beérkezett válaszok alapján szakértői csapat rangsorolta a környékeket. Újbuda 49 helyszínből a hetedik helyen végzett, a New York-i Chelsea és a Dakarban található Ngor között.

A magazin szerint korábban a szecessziós Gellért gyógyfürdő miatt keresték fel leginkább a XI. kerületet, de mára már megváltozott a helyzet: Újbuda a legmenőbb pesti belvárosi kerületekkel is felveheti a versenyt. Külön kiemelik a fákkal szegélyezett, bohém kávézókban, bárokban, független galériákban bővelkedő Bartók Béla utat, a Kopaszi-gátat és az új funkciót nyerő, különleges tereket, mint például az A38 Hajót. Megemlítik azt is, hogy nemrég költözött a XI. kerületbe a város egyik legkedveltebb alternatív szórakozóhelye, a Dürer Kert.

Ti mit gondoltok?

 

Furcsa szigetre bukkantak a Google Térképen. Itt található a világ legmérgezőbb tava.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotó: wikipedia)