Évekig tarthat, míg helyreáll az utasforgalom Európában

A szakértők 2024-re tippelnek.

Az Európai Utazási Bizottság (ETC) legfrissebb előrejelzése szerint az Európán belüli utazások 2024-ig nem haladják meg a járvány előtti szintet.

Az erőteljes nyári fellendülés ellenére az Európába irányuló nemzetközi turistaforgalom 2021 végére várhatóan hatvan százalékkal elmarad a 2019-es adatoktól.

A vizsgálat megállapította, hogy az európai turistautak száma az idei év felénél még mindig hetvenhét százalékkal kevesebb a két évvel ezelőtti számokhoz képest.

Ez annak ellenére alakult így, hogy Európa az egyik legsikeresebb átoltottsági aránnyal rendelkezik a kontinensek közül.

A jelentés azonban rámutatott, hogy 2021 nyarán lassú, de folyamatos növekedést lehetett megfigyelni az Európán belüli légi utasforgalomban – a júniusi hatvankilenc, a júliusi ötvenhét, az augusztusi pedig negyvenkilenc százalékkal maradt el a 2019-es szinttől.

Az egyik legnagyobb visszaesés a hosszú távú repülőjáratokon volt tapasztalható – az Egyesült Államokból Európába utazások a jelentésben szereplő országok harmadában kilencven százalékkal maradtak a 2019-es szint alatt. Szakértők szerint a turisztikai ágazat ezen részének lassú fellendülése mögött a költséges tesztek, az országonként eltérő utazási szabályok, valamint a fertőzés miatti aggodalmak állnak – írja a Roadster.

Átadják a Sagrada Família 9. tornyát.  Ismét lehet túrázni a gőzölgő Hévíz-patakon.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: pixabay)