Évek óta le volt zárva, most megújult a Mecsek kilátója

A kilátó életveszélyes volt.

A Pintér János Parkmegújítási Program keretében megszépült az 1988-ban átadott, de balesetveszélyes állapota miatt már évek óta a túrázók előtt lezárt Sós-hegyi kilátó, így a kirándulók egy újabb, csodás panorámát garantáló kilátót tudnak meglátogatni a Mecsekben – írta a pecsma.hu.

A kilátó már évek óta le volt zárva. A tetőszerkezete olyan rossz állapotba került, hogy az nem csak balesetveszélyes, hanem életveszélyes is volt.

A projekt keretében megújult a tetőszerkezet, és az építmény villámvédelméről is gondoskodtak. Az épület felső, fa szerkezetét is rekonstruálták, illetve a kilátót elcsúfító grafitiket is eltávolították.

Megszépült a Sós-hegyi kilátó előtti területe is. Felújították az ott lévő asztalból és padokból álló garnitúrát, rendbe tették a szalonnasütő helyeket illetve az épület homlokzata körüli rész egy díszkavics-borítást kapott. Egy információs táblát is kihelyeztek a külső falra, amelyen magáról a kilátóról, és a környékről is hasznos tudnivalókat olvashatnak el a kirándulók, túrázók – írja a Sokszínű vidék.

 

Furcsa szigetre bukkantak a Google Térképen. Itt található a világ legmérgezőbb tava.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Nyitókép: pecsma)