Európa egyetlen organikus áfonya kertészete itt, Magyarországon található

Ráadásul egészen augusztus közepéig meghirdették a Szedd magad! áfonya mozgalmat. Mondjuk, pontosan, hol!

Akár családi programként is beiktatható a Szedd magad! áfonya esemény.

Magyarország első és egyben Európa egyetlen organikus áfonya kertészete Nagykanizsa közelében, a Zalakaros melletti Galambok község nyugati külterületén található. Az áfonyást egy Zala megyei őstermelő család műveli, akik évekkel ezelőtt kísérleti jelleggel neveltek fel néhány fekete áfonya fajtát, az eredményeken felbuzdulva pedig bővítették ültetvényüket – írja a Sokszínű vidék.

“Örömmel tájékoztatjuk, hogy az idei év kedvező időjárásának és szorgalmas, kitartó  kezek munkájának köszönhetően idén várható az eddigi legszebb termés az Áfonya Kert történetében. A nálunk termő áfonya szedése könnyű, mivel nagy fürtökben terem” – közölték a kert gazdái.

Hol található pontosan? A honlapon leírják:

Az Áfonya Kert Zalakaros melletti áfonya kertészet, Galambok község külterületén van, ezért fizikai cím nem tartozik hozzá. Galambok központjából a 7-es főút irányába, a templomtól mintegy 200 m-re egy elágazáshoz érünk(Somogyi Béla út), ahol az út jobb oldalán egy jelzőtábla a “Nagykanizsa 10 km jobbra” jelzést mutatja, így jobbra befordulva a Somogyi Béla úton kell haladni( régi 7-es út). Az innen 1,3 km-re lévő “Áfonya Kert”-táblánál lehajtunk az útról jobbra és követjük az utat a következő, 200 m-re lévő irányító tábláig, ahol balra fordulunk és teszünk további 100m-t.

Kérdezhetsz is:

Megnyílt már a világ legmagasabb szállodája is. De ha különleges szállodát akarsz látni, akkor ezt nézd meg.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)