Erre figyelj oda, ha vászonképet rendelsz!

A fontos pillanatoknak jellemzően kiemelt helyet szentelünk a szívünkben, az azokról készült fotókat pedig otthonunkban rakjuk ki szívesen. A vászonképek különlegessé teszik kedvenc fényképeinket, tartósságuk miatt pedig akár évtizedeken át szolgálhatják a lakást.

Egyedülálló dekoráció

A vászonképek hasonlóan, nyomtatással készülnek el a hagyományos fényképekhez. Ám a felület más: míg a fotóknál fotópapírt alkalmaznak, a vászonképeknél valódi vászonra kerülnek a színek és a minták. A végeredmény pedig egy domború, igazán különleges hangulatú és textúrájú fali dekoráció lesz.

Bármilyen fénykép, grafika, festmény vagy szöveg kerülhet a vászonképre, a lényeg, hogy az alapanyag jó minőségű és nagy felbontású fájl legyen. Emellett szinte bármilyen variációban, akár többrészes montázst vagy egy képen belüli kollázst is készíttethetünk. Így nem okoz majd fejtörést, hogy melyik fényképet válasszuk a sok-sok jól sikerült közül.

Méret tekintetében a standard képméreteken túl akár egyedileg is kérhetünk vászonképet, hogy biztosan jól kitöltse a rendelkezésre álló falfelületet. Minél nagyobb a vászon, annál nagyobb felbontású képre lesz szükség, hogy a végeredmény is pont olyan éles legyen, mint a számítógép képernyőjén. Gyűjtsd össze kedvenc fotóidat, és rendelj csodás montázst a vaszonkep.hu segítségével!

Tudnivalók a rendeléshez

Még mielőtt rányomnál a “Küldés” gombra, érdemes ellenőrizni néhány szempontot, hogy biztosan megfelelő-e az általad választott fájl a vászonkép formátumához!

Elsősorban aranyszabály, hogy minél nagyobb felbontású, annál jobb a minősége. Emellett szerencsés, ha a kép jó fényviszonyok között készült vagy képszerkesztő programmal könnyen javítható. 

A méret is rendkívül fontos, álló fénykép esetén nehezebb fekvőt szerkeszteni, bár nem lehetetlen. Az interneten elérhető ingyenes programokkal könnyen megtehetjük ezeket a kisebb-nagyobb módosításokat mi magunk is. Ha pedig már komolyabb segítségre lenne szükség, például egy-egy objektum eltüntetésére, akkor érdemes grafikust megbízni.

A vászonképek a standard képkeretekhez hasonlóan ugyanolyan méretben rendelhetőek a legtöbb esetben. Népszerűek a négyzet alakúak is, de teljesen egyedivel is találkozhatunk.

Erre jó példa a panorámakép, amely túl különleges ahhoz, hogy besűrítsük egy kisebb méretű vászonba. Ilyenkor nem ajánlott az oldalarányok változtatása, mert az teljesen eltorzítaná, összenyomná vagy széthúzná a fotót. Ezért különleges, egyedileg megtervezett méretben érdemes ilyet kérni, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

Paraméterek

A méretet érdemes a rendelkezésre álló falfelülethez alakítani. Mérd le a magasságot és hosszt, és ehhez mérten döntsd el, mennyire szeretnéd, hogy takarja a falat a vászonkép!

Ha túl kicsi felbontású az általad kiválasztott fotó, tedd montázsba, hogy kisebb méretben is felhasználható legyen többi remek fényképpel együtt! Rendelj egyedi vászonképet a vaszonkep.hu honlapjáról, hogy feldíszíthesd otthonod egy szívhez szóló emlékkel!

(Szponzorált tartalom)