Fotó: Unsplash

Ennél extrémebb környezetben nem is tarthatnátok az esküvőtöket!

Vidéki pajtában szénabálákon ülve, egy metropolisz tetőbárjában, dunai hajóúton... gyakorlatilag nincs lehetetlen, ha esküvői helyszínről beszélünk. Az elmúlt két évben sajnos sok esetben kellett elhalasztani a menyegzőket, de remélhetőleg 2022 új lehetőségeket hoz ebben a témában is. Egy egészen extrém és egyedi opcióról már most is tudunk.

Az esküvőszervezés egyik esszenciális kérdése, hogy vajon milyen helyszínen kel majd egybe a pár. Egy ideje már a vidéki környezetben celebrált vintage esküvők viszik a prímet, de mindig akadnak olyan szerelmesek, akik letérnek a fősodor diktálta útról és új, más opciók felé néznek. Legyen az például egy filmes pár perc Las Vegasban, néhány baráttal együtt ünnepelve, netán egy, a sport közös szeretetével körbevett ünnepség, például egy focipályán vagy kosárpalánk alatt, netán egy párfős intim kis tenger/óceánparti szertartás. Az esküvő mindig emlékezetes, megismételhetetlen (remélhetőleg!) esemény, ami megérdemli a különleges törődést. Nos, a Happy Ever Atlas is így gondolja, olyannyira, hogy egészen egyedülálló opciót kínálnak az extra megoldásokat kedvelő pároknak.

Február 14-én, egészen pontosan Bálint napon indítják be a szolgáltatásukat, melynek keretein belül az Antarktisz lesz az esküvői helyszín. Olyan pároknak ajánlják a nem mindennapi egybekelést, akik kalandvágyók, nem szeretnének ültetési renddel és rég elfeledett rokonokkal foglalkozni, szeretnének valami igazán egyedi élményt szerezni és megismerkednének a szélsőséges időjárással, csodálatos hófödte, jeges tájakkal. A déli sarkkör ezidáig csak expedíciók helyszíne volt, leginkább tudósok, kutatók keresik fel, hiszen lakosságról nem beszélhetünk: nulla, azaz nulla ember van bejegyezve állandó lakhelyre az Antarktiszon. Helyettük viszont fókák, bálnák és mindig elegáns szmokingba öltözött pingvinek élik itt a mindennapjaikat.

A szervezőiroda intézkedése előtt nem lehetett legálisan házasságot kötni a bolygó ezen területén, csak szimbolikus esküvőket tarthattak itt, melyhez honosító eljárást is kellett intézni, ám mostantól a Happy Ever Atlas jóvoltából már legális házastársakként távozhatnak a szerelmesek a jégtáblák közül.

A “fehér sivatagként” emlegetett Antarktiszon a hosszú vendéglistán kívül a dekorral sem kell foglalkozni, sőt ezzel nem is szabad, hiszen minden ilyen célra kitalált eszköz tiltott cikknek számít. Legyen az elszórt rózsaszirom vagy csak egy sima csokor. Különben is, ki az, aki bármit is feldíszítene egy ilyen földöntúli tájon?

Az esküvői “menet” természetesen hajóval indul, Ushuaia városából, a “közeli” argentin Tűzföldről. Ezt a várost szokták a világ legdélebbi (lakott) településeként emlegetni. Mivel egy luxus tengerjárón utazik a leendő ifjú pár, minden adott lehet az elsőosztályú ünnepléshez. A február 14-én induló hajó összesen 10 napig szeli a vizeket és 9 éjszakát tölthetnek az utasok (és persze a párok) a csodás környezetben.

Érintik például a Drake-átjárót, a Déli-Shetland-szigeteket is — ezeken a tájakon tényleg nem jár sűrűn halandó: leginkább kutatók, természetfotósok és néhány szerencsés és elszánt turista érkezik ide.

A Happy Ever Atlas 10 napos hajós túrája 12 000 dollárnál ( kb. 3 800 0000 forint) indul fejenként, továbbá egy egyszeri 500 dolláros esküvői illetéket is meg kell fizetni, amit visszafelé úton visszatérít a hajótársaság. Egy pár és két tanú esetében ez 16 millió forint körüli összegből teljesíthető. Nos, extrém környezethez és élményhez extrém árszabás jár!

Forrásaink voltak: atlasoceanvoyages.com, thrillist.com