Fotó: Maggie Daley Park

Ennél extrább jégpályát el sem tudunk képzelni

Chicagóban járunk, a Maggie Daley Parkban, ahol egy régi parkolóterületből alakították ki a város egyik négyévszakos legmenőbb találkozóhelyét, ami talán télen mutatja a legszebb arcát.

Mi sem panaszkodhatunk a Városligeti Műjégpályával, hiszen a Vajdahunyad vára lábánál igazán mesebeli helyszín. A világ ikonikus jégpályái közül filmről mi is ismerünk néhányat: New York városában a Central Parkban és a Rockefeller Center előtt is népszerű a jeges csúszás, Moszkvában a Vörös téren koriznak százával. Chicagóban pedig egy igazán különleges “jégszalag” várja mindazokat, akik szélsebesen suhannának, vagy éppen a korlátokban kapaszkodva ismerkednének a téli sporttal.

A Maggie Daley Park mai kialakítása előtt parkolóhelyként funkcionált, ám mára egy egész évben izgalmas pihenőparkká vált. Tavasszal és nyáron a jégpálya száraz helyét a görkorisok és rolleresek lepik el, de egy gigantikus játszótér és mászófal is rendelkezésre áll, több generációnak.

 

Novemberben ölt téli ruhát a belvárostól kőhajításra lévő park, ahol hétköznapokon ingyenes a korizás, az idei tematika pedig Vincent Van Gogh művészetére épít. A Csillagos éj és a Napraforgók művek megjelennek a dekorációban, fényjátékokban is. A pálya 2014-ben nyitott meg, és annak ellenére, hogy Chicago felhőkarcolói nyújtják a hátteret, a parkosításnak köszönhetően fenyőfák ölelésében lehet megtanulni korizni, netán elkápráztatni a többieket a profi koszorúkkal.

A jégpálya egyedi is imádnivaló, persze jóval kisebb formában, de hasonló jégfolyosós koncepcióval idén a fővárosban a Csepeli Jégparkban és a Budapest Park Jégvilágban találkozhatunk. Műjeges korizásra fel, ha már az időjárás nem tartogat számunkra természetesen befagyott állóvizeket!

Forrásunk volt: maggiedaleypark.com