Elszálltak a lángosárak (is) a Balatonnál

Mélyen a pénztárcákba kell nyúlni idén a Balatonnál.

A fagyi után a népszerű lángost sem adják olcsón a Balaton-parton.

Az alapanyagárak emelkedése a Balaton-parti vendéglátóegységeknél is drágulást hozott. A zaol.hu utánajárt a déli parti árváltozásoknak. Körképükből kiderült, ezer forint alatt szinte már nincs is lángos a magyar tengernél.

Tavaly 800 forintba került egy sajtos-tejfölös lángos, az idén az ezer forintot közelíti. Ugyanez a helyzet a népszerű hekktörzs esetében is, melynek 10 dekagrammja 50 forinttal kerül többe az előző évhez képest” – nyilatkozta a fonyódligeti Ligeti Vitorlás étterem tulajdonosa, aki úgy véli, az áremelést egyetlen balatoni vendéglátós sem úszta meg, ugyanis szinte minden alapanyag ára „elszállt”.

A Balatonmáriafürdőn 30 éve büfét vezető Molnár Mártonéknál a tavalyi évhez képest az összes ételük 50 forinttal drágult. Náluk egy „sima” lángos 700, a sajtos-tejfölös pedig ezer forint. Szerinte a látogatók egyáltalán nem lepődnek meg a magasabb költségeken, hiszen az élelmiszerüzletekben is többet fizetnek.

 

Korábban összegyűjtöttük a legjobb fagyizókat a Balaton körül, hogy neked már ne kelljen keresgélni. Azt hallottad, hogy a vanília ízű fagyit akár PET-palackból is elkészíthetik?

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)