Elnyalnád a Colosseumot vagy a Szabadság-szobrot?

Argentínában született a Lucciano's fagylaltmárka, még 2011-ben, egy olasz-argentin édesapa és fia ötlete nyomán, ám mostanáig kellett várni, hogy megérkezzen Olaszországba. Rómában nyílik az első üzlet, ahol Colosseum formájú icepop jégnyalókákkal népszerűsítik a fagyizót.

Olaszország nemcsak a pasta és a pizza hazája: főzött fagylaltban is élen járnak. A Lucciano’s is abszolút talján gyökerekkel rendelkezik, hiszen alapítói az olasz-argentin diaszpóra tagjai. 2011-ben debütált az első prémium fagylaltozó Mar del Plata városában, aztán következett Buenos Aires és több államokbéli fagylaltozó.

A sors fintora, hogy most eresztettek gyökeret Olaszországban, jelesen Rómában, egészen közel a Trevi-kúthoz. Már csak azért is érdekes, hogy 11 évet kellett várni a római nyitásra, mert néhány éve garantálják, hogy a legjobb alapanyagok bizony Európa csizmájából érkeznek a csodás fagylaltokhoz.

A legnagyobb hírnevet a “mesés” icepopok hozták meg a márkának, ezek közül is a Gru Minionjainak mintájára készített jégnyalókák. Nekünk mégis a kedvencünk lett a mostani Colosseum fagyi és a New Jersey-i üzlet kapcsán piacra dobott Szabadság-szobor. Szívesen fogyasztanánk őket!

Forrásaink voltak: wantedinrome.com, luccianos.net