Elkészült a világ második legmagasabb épülete

Elérte végső magasságát a Merdeka 118, így hivatalosan is a világ második legmagasabb épülete lett.

Kuala Lumpur belvárosának monumentális épülete a Merdeka 118. A felhőkarcoló 118 szintes, a maga 678,9 méterével pedig immáron hivatalosan is a világ második legmagasabb épülete lett.

Az építkezés rendkívül gyors ütemben zajlott, csupán öt évvel ezelőtt kezdődött el, hogy szabályosan újrarajzolja a város látképét, amit addig a Petronas Towers és a Kuala Lumpur Tower uralt.

Az ausztrál Fender Katsalidis építésziroda által tervezett torony háromszög alakú, csiszolt üveghomlokzattal rendelkezik, amelyet a malajziai művészetben található motívumok ihlettek. A Sasaki által megálmodott parkkal kiegészülve a városban egyedülálló közösségi térként is funkcionál majd, de be kíván épülni Kuala Lumpur kulturális életébe is, miközben új turisztikai célpontként jelenik meg a világ idegenforgalmában.

A Merdeka 118-ban kialakítandó kilátó Délkelet-Ázsia legmagasabbja lesz. Mint ismert, a Burdzs Kalifa több mint tíz éve vezeti a világ legmagasabb épületeinek rangsorát, a 828 méteres felhőkarcoló mögött eddig az ezüstérmes a 632 méteres Shanghai Tower volt.

 

10ezer ember új otthona lehet az óceánra épülő város. Karácsonyi fények kimaxolva.

via