Elképesztő látvány: virágba borultak a magyar tulipánmezők is

Bár az időjárás nem kedvezett a gumós növényeknek, kicsit megkésve bár, végre virágba borultak.

Tulipánfarm Pilisen

Idén borult először virágba a Pilisben található, hatalmas tulipánoskert, amit a 20 éves Zeffer Norbert álmodott meg. Az induláskor 5000 tulipánhagymát ültettek a földbe, és izgatottan várták, hogy a növények virágot hozzanak. Bár az időjárás az ország ezen részén sem volt kegyes hozzájuk, a meseszép tulipánoknak nem esett baja. A pilisi tulipánoskertbe nemcsak a környékbeleik látogatnak el szívesen, hanem az ország távoli pontjairól is érkeznek – aki nemcsak gyönyörködne a látványban, hanem tulipánt is szedne, a szükséges óvintézkedések maximális betartása mellett metszőollót és kosarat is kap a szürethez, sőt iránymutatást is kap arra vonatkozóan, hogyan kell úgy leszedni a virágot, hogy a hagyma ne sérüljön, és jövőre is virágot hozhasson.

(Fotók: www.tulipilis.hu)

Mórahalmi tulipánoskert

Ez a csodás tulipánmező is idén borult először virágba, és a tervek szerint a tulipánok elvirágzását követően sem ér véget a szezonja: a kert közösségi térként is szolgál, bárki felkeresheti, aki a bezárkózás jegyében töltött hónapok után szabadtéri kikapcsolódásra vágyik.

A belépés díjtalan, fizetni csak azoknak kell, akik virágot is szednek – a befolyt összeg egy részét jótékony célokra fordítják. A tulipánoskert pompás virágokkal várja az ide érkezőket, akik olyan különlegességekkel is találkozhatnak, mint például a 12 szirmú finola vagy a feketés árnyalatú black parrot nevű tulipán.

“Közel 50 ezer virág várja a látogatókat az új mórahalmi tulipános kertben áprilistól. A Balaton, a Tisza-tó és Cegléd után érkezett meg a Homokhátságra az a kezdeményezés, mely az ébredő természet szépségeivel, a tavasz minden színével és illatával várja a látogatókat Mórahalom határában, a Röszkei úton, a Bivalyrezervátum szomszédságában” – olvasható Mórahalom oldalán.

(Fotók: Tulipgarden)

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!