Elképesztő: a kanadai hőhullám élve főzte meg a kagylókat a Csendes-óceánnál

Gyakorlatilag hihetetlen, hogy ilyen megtörténik.

Valószínűleg megfőzte a hőhullám a kagylókat Brit Columbia partjainál: egymilliárdnál is több állatot ölt meg az elmúlt heti, sosem látott kánikula Kanada csendes-óceáni partvidékén – írja a Telex.

A Nyugat-Kanadát és az Egyesült Államok északnyugati részét öt napra beborító hőkupola a partok mentén 40 fok fölé emelte a hőmérsékleteket, de olyan település is volt, ahol 49,6 fokot mértek.

Legpusztítóbb közvetlen hatással a hőség a tengeri élővilágra volt: Christopher Harley, a Brit Columbiai Egyetem tengerbiológusának számításai szerint több mint egymilliárd tengeri állat pusztulhatott el emiatt.

„A parti talaj általában nem ropog, amikor ott sétálsz. De most olyan sok üres kagyló hever mindenfelé, hogy nem lehet nem rálépni a halott állatokra” – mondta Harley a Guardiannek. 
A kagylófélék tömeges pusztulása a víz minőségét is rontja, mivel ezek az állatok megszűrik a tengervizet, és eléggé tisztán tartják ahhoz, hogy a napfény lejusson a fenékre, ahol a tengerifű nyújt élőhelyet más fajok számára – írja az MTI.

 

Inkább kirándulási tippeket mutatunk, de nemcsak külföldön, itthon is vannak kivételes helyek, mint például Hollókő.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Nyitókép: Telex)