Eldugott magyar tavak, ahol még fürdőzni is lehet

Ha már végre betör az igazi nyár.

Kicsit tovább gondolkodtunk a Balatonnál. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, mennyi szépe hely található Magyarországon. A következő tavakat például azért érdemes felfedezni, mert az aktív pihenésre vágyók is megtalálják a maguknak valót.

Vadása-tó, Hegyhátszentjakab

A Vadása-tó egy valójában két tóból álló mesterséges tóegyüttes neve Vas megye déli részén, az Őrség és Hegyhátszentjakab nevezetessége. Nemcsak horgászoknak, hanem a fürdőzni vágyóknak is egy igazi paradicsom. A tó neve onnan származik, hogy a környéken sok róka élt, lyukakat ástak a patak mentén így lett a patak neve vad-ásta, vad által ásva, vagyis Vadása. A tó vizét 12 forrás táplálja, aminek köszönhetően mindig tiszta. Aki a természetközeli kalandozások híve, nekik van egy jó hírünk, a területen kemping is található!

Még több információt a tó oldalán találtok.

Szelidi-tó, Dunapataj

A Szelidi-tó az aktív pihenésre vágyók fellegvára. Hazánk 5. legnagyobb taván van vízi kalandpark, illetve a parton játszótér is. A tó déli partján kellemes strandok kerületek kialakításra, ahol vízibiciklik, csónakok, kenuk, és szörfök bérelhetőek. Még több információ a tó honlapján.

Arlói-tó, Arló

A Heves–Borsodi-dombság völgyében található az ország egy különleges tava, az Arlói-tó. Az Arlói-tó a 338 méter magas Csahó-hegy déli oldalának megcsúszása következtében keletkezett, a hegy alatti bányajáratok miatt. Rengeteg szórakozási lehetőség van a parton: éttermek, sportpályák, lábtenisz- és focipálya, pingpong, vízibicikli-, csónakbérlési lehetőség, de túrázni is óriásiakat lehet a közelben. Remek hétvégi program a család apraja-nagyjának.

Kotró-tó, Gyékényes

Nemcsak szabadstrand található itt, de horgászni lehet, valamint búvárbázis is van kialakítva, sokak szerint az egyik legtisztább vizű tó Magyarországon. A wikipedia információi szerint a partvonala igen tagolt, déli oldaláról egy nagyobb, máshol több kisebb félsziget nyúlik bele, és egy közel 700 méter hosszú sziget is található benne. Északkeleti részén ma is folyik a kavicsbányászat, legmélyebb pontja 12 méter körül van.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: wikipedia és magyarorszagom.hu)

(Fotó: wikipedia, aktivmagyarorszag.hu)