Ehető erdőt hozott létre egy séf

A séf főzéskor a fenntarthatóságra összpontosít.

Rodrigo Pacheco séf kilenc éve kínál egészséges és környezetkímélő ételeket éttermében, Puerto Cayóban, Ecuadorban. Mindehhez ráadásként őshonos ehető növényeket ültetett a földjén, hogy “ehető erdőt” hozzon létre.

Pacheconak, aki az elmúlt évben az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) jószolgálati nagykövete volt, főzéskor erősen a fenntarthatóságra összpontosít. ,,Regeneratív gasztronómiának” nevezi, ami számára azt jelenti, hogy ismeri az élet, a bolygó, a növények körforgását, és a gasztronómia segítségével megpróbálja visszatartani az éghajlatváltozást.

“Minden elemet, ami egy átlagos erdőben működik, megpróbálunk ehető erdővé replikálni. Összegyűjtjük az összes ehető fajt, és egy helyre csoportosítjuk.  Próbáljuk a lehető legjobbat kihozni abból, amink van. Bölcsen használjuk a földet, alkalmazkodva a már meglévőhöz, de ügyelve arra, hogy sokkal jobb állapotban hagyjuk el a helyet, mint ahogy találtuk” – mondta különleges erdejéről Rodrigo Pacheco.

 

Menekülnek a turisták Törökországból. Egynapos kirándulás-tippet hoztunk: Szalajka-völgy.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók)