Brachytrupes portentosus, fried cricket as food

Egzotikus országba vágysz? Van egy hírünk a bevállalósaknak, akik a tücsköt is megkóstolnák

Sokan tervezgetjük már, hova fogunk utazni, ha megnyílnak a határok. Ha egzotikus országba igyekszel, és kipróbálnál valami nem mindennapit, mint például a tücsökevést, akkor ezt mindenképp olvasd el!

A Food Chemistry című lapban megjelent tanulmány szerint a tücsökalapú fogásokban 20 olyan proteint azonosítottak, amely egyes embereknél súlyos allergiás reakciót okozhat. A tanulmány vezetője Michelle Colgrave volt, az ausztráliai Edith Cowan Egyetem tudósa. Cowen szerint a tücskök és más rovarok kulcsfontosságú táplálékai lehetnek a 2050-ben a Földön élő, mintegy 9,7 milliárd embernek.

Számos jó tulajdonsága mellett azonban jelentős mennyiségű fehérjét találtak a tücsök alapú fogásokban, amely allergiát válthat ki a rákfélékre érzékenyeknél. Ennek az az oka, hogy a tücsök, a lisztbogár és más rovarok közeli rokonai a rákféléknek. A világon az emberek három százaléka kagyló- és rákallergiás, az arány életkor és régió szerint változó. Nagy az esélye annak, hogy ezek az emberek a rovarokra is allergiásak.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Getty Images)

(Forrás: MTI)