Egyre több magyar tervez külföldi nyaralást

Ahogy nyílnak a lehetőségek, és az országok is lazítanak a beutazási szabályokon, úgy a magyarok többsége is elkezdett tervezni, persze csak óvatosan.

A nyáron utazni készülők ötvenegy százaléka gondolkodik külföldi úton, ami meghaladja a tavaly nyár elején mért negyvennégy százalékos arányt, ugyanakkor a magyarok többsége továbbra is óvatos, a válaszadók hatvanhárom százaléka legkorábban nyár végére tervez utazást – közölte a Netrisk.hu egy  hatezres mintán végzett felmérése alapján.

Az egyes országok még az Európai Unión belül is igen eltérő beutazási szabályokat alkalmaznak, ez is az oka a nagyfokú bizonytalanságnak.

Azoknak, akik külföldi nyaralás terveznek, a fele a környező országokba utazna autóval. A gyorsan változó helyzethez való alkalmazkodást mutatja, hogy az összes válaszadó ötvenegy százaléka mindenképpen saját szervezésben, egyénileg utazik.

A nyári utazások háromnegyede idén maximum egy hetet tesz majd ki, a válaszadók negyvenhárom százaléka éppen egyhetes, további harminckét százaléka pedig néhány napos utazásra vállalkozik az idei szezonban.

Ti mit terveztek a nyárra?

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)

(Forrás: MTI)