Egynapos kiruccanás: ezt a csodás helyet ne hagyjátok ki

Ha egynapos programot terveztek, ez az úti cél nem fog csalódást okozni!

A Hévízi-tó Európa legnagyobb gyógyhatású meleg vizes tava. Az első tutajokra épített fürdőházat 1772-ben Festetics György, a keszthelyi Georgikon alapítója építtette.

Ellentétben a többi melegvizes tóval, melyek általában vulkanikus eredetű helyeken, agyag- vagy sziklatalajban vannak, a Hévízi-tó tőzegmedrű forrástó, amelyet a 38 méter mély Hévízi-forrásbarlangból feltörő, percenként 30–40 ezer liter vízhozammal 38 °C-os víz táplál. A Keszthelyi-fennsík nyugati lejtője mentén, a Hévízi-völgyben található, Hévíz városa mellett.

A tó páratlan természeti környezetét elsősorban a parkkal övezett gyógyvizű tó, a vízfelszín felett lebegő páraréteg, a tó felszínén úszó indiai vörös tündérrózsák (Castalia rubra longiflora) teszik különlegessé.

Ez már látványnak is igazán pihentető, a környéken tett séta nagyban hozzájárul ahhoz, hogy magunk mögött hagyjuk a felgyülemlett feszültséget, Hévíz különlegességei közé tartozik azonban az is, hogy egyedülálló wellness-szolgáltatásokkal várja az ide érkezőket akkor is, ha csak egy napjuk jut a kiruccanásra.

Mikor indulunk?

Furcsa szigetre bukkantak a Google Térképen. Itt található a világ legmérgezőbb tava.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Getty Images)