Egynapos kirándulástippek a család apraja-nagyjának

Kapcsolódjatok ki legalább egyetlen egy napra!

Ismerjétek meg Füzér környékét!

Füzér a magyar-szlovák határ mellett fekszik. A falu legismertebb nevezetessége a füzéri vár, ami Magyarország legrégebbi várainak egyike, emellett a várhegy tagja Magyarország 7 természeti csodájának. A közeli parkolóból csupán 15 perc gyalog az épület, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Zempléni-hegységre.

Töreki- tavak tanösvény, Siófok

Ha a Balaton környékén kirándulnátok, de kevésbé ismert célpontot kerestek, Siófok nyugati határában találjátok a Töreki- tavak tanösvényt, amely egy 300 hektáros területen fekszik a Cinege-pataknál.

A mesterséges tavak mentén vezető 9 km-es tanösvénynek tizenkét állomása van, ezeket érintve megismerhetitek a helyi élővilágot, de akár horgászhattok is. A környék csendes, a pihenőhelyeken sütögetni is lehet, a legkisebbeket pedig játszótér várja.

Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróvár Győrtől 30 perces autóútra fekszik, és rengeteg csodahelyet tartogat. A viharos múltú Óvári várat a Király-dombon építtette István király, és bár a várnak nem voltak nagyobb ostromai, 1529-ben a török sereg felégette. Ma egyetem működik benne. Egy sétát mindenképp megér!

Pannonhalma

A Pannonhalmi Főapátság kiemelkedő egyházi és művészettörténeti központ, érdekessége, hogy levéltárában találod a Tihanyi Bencés Apátság alapító oklevelét és a legrégibb magyar írásos nyelvemléket is. Az apátság arborétuma, illetve a levendulás és gyógynövénykert szintén remek célpont.

Szarvas

Bár annyi gyönyörű arborétumot találni hazánkban, hogy nehéz lenne kiválasztani a legszebbet, a Szarvasi Arborétum, mint az ország egyik legnagyobb arborétuma, ne maradjon ki a listáról. Az arborétumban 100 éves mocsári ciprusokat és mamutfenyőket is láthattok, é a jó hír, hogy a világjárvány ellenére nyitva tart – természetesen a megfelelő óvintézkedések mellett. Bővebb információt az arborétum weboldalán találtok.

Börzsöny, Törökmező-tanösvény

Törökmező nem önálló település, hanem Nagymaros településrésze, amely a Börzsönyben fekszik. Családbarát és kutyabarát kirándulóhely, amely természeti értékekkel és bámulatos panorámával várja látogatóit minden évszakban. A Törökmezői tanösvény hossza 6,5 kilométer, 9 állomása a helyi élővilágot mutatja be. Az utolsó állomás a Hegyes-tető kilátó, ahonnan Visegrádra elképesztő kilátás nyílik.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Nyitókép: Füzéri vár weboldala)