Egy térképen a világ legolcsóbb Michelin-csillagos éttermei

Sokan úgy gondolják, nem engedhetik meg maguknak, pedig egészen elérhető árakon is ki lehet próbálni egy Michelin-csillagos éttermet. Elkészült a térkép a legolcsóbb helyekről, amit érdemes lementeni!

A Top Dollar nevű pénzügyi tanácsadó cég több mint 500 egy, két és három Michelin-csillagos étterem menüjét vizsgálta meg, hogy megtalálja a legolcsóbb fogásokat. Végül összeállt a lista, amin 25, egy csillaggal rendelkező étterem szerepel, ahol a menü 50 dollár alatt van (kb. 15 ezer forint), és további 75, maximum kétcsillagos étterem, ahol 100 dollárnál(kb. 30ezer forint) kevesebbet kell fizetni egy vacsoráért.

A legolcsóbb Michelin-csillagos étterem a Hostellerie la Montagne a franciaországi Colombey-les-Deux-Eglises városában, ahol 24,52 dollárba (7500 forint) kerül egy menü. A második a bécsi Edvard étterem, a harmadik helyre pedig a budapesti Borkonyha került, ahol 28,12 dollárért, vagyis mintegy 8500 forintért ehetünk.

A legolcsóbb háromcsillagos menüért Tajvanra kell utazni, ott a Le Palais-ban 138 dollárért (42 ezer forintért) kóstolhatunk. A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Nyitókép: unsplash)