Egy spanyol kisváros ingyen kínál házakat

Ki csomagol?

Olaszország után szabadon: Spanyolországban ingyen kínál házakat és munkát az ideköltöző családok számára Griegos, aminek népessége az elmúlt években csökkent,132 ember lakja, így ezt a számot szeretnék egy kicsit javítani.

Egy feltétel van: gyerekkel rendelkező családnak kell lennünk, hogy ezzel is támogassuk a helyi iskolát, aminek mindössze kilenc diákja van. A városban három ház bérelhető két munkával, a városháza további három állást kínál a helyi étteremtől kezdve az otthoni távmunkáig.

A ház bérleti díját az első három hónapban elengedik, ezután mindössze 225 euró, de a gyerekekért fejenként 50 euró kedvezmény jár, tehát két gyerek mellett havi 125 eurót kell fizetni lakhatásért. Nem meglepő, hogy eddig 3000 pályázatot nyújtottak be a világ minden tájáról. A nagy érdeklődésre való tekintettel a családoknak videóüzenetben kell elmagyarázniuk, miért őket válasszák be a programba.

Ha a projekt sikeres lesz, más spanyol városok is csatlakozhatnak az „Üres Spanyolország” néven futó programhoz.

 

Mutatunk egynapos kirándulási tippeket is, de nemcsak külföldön, itthon is vannak kivételes helyek, mint például Hollókő.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Nyitókép: Getty Images/illusztráció)