Egy köpésre található Magyarországtól Közép-Európa egyik legszebb völgye

És lassan ismét lehetőségünk lesz rá, hogy ellátogassunk ide, de addig gyönyörködjünk ezekben a mesés fotókban.

Filip Eremita áradozik a Szlovéniában található Felső-Savinja völgyről, amit hajnalban fotózott le, amikor a természet ragyog. A völgy mindössze 450 km-re van Budapesttől, nagyjából öt óra alatt le lehet érni, aztán ott az érintetlen hegyoldalak és a völgyben megbúvó alpesi falvak fogadnak.

Íme:

Az alpesi hegyekből eredő Savinja-folyó felső folyásánál fekvő völgyek egész Szlovéniában a legszebbek, sőt a Logarska dolina Európa egyik legromantikusabb alpesi völgye.

A Savinja folyásánál van még két másik védett völgy is, a vad természetességét őrző Matkov kot és a zöldellő rétekkel borított, hagyományos gazdaságokkal pettyezett Robanov kot, melyeket szintén nagyon szeretnek a turisták.

A Felső-Savinja völgybe összesen 3 úton keresztül lehet eljutni. Az egyik Ljubljanából vezet Kamnikon át, a másik Celje irányából jön, a harmadik pedig az osztrák Völkelmarktból egy lenyűgöző hegyi úton keresztül vezet a völgybe.

A vidéki turizmus a Savinja-völgyben virágzásnak indult. A tanyák közül sok foglalkozik vendégfogadással, többnyire az alsóbban fekvő részeken, de a magashegyi tanyák is kínálnak szállás- és étkezési lehetőséget 1000 m felett.

A falusi vendégházak magashegyi réteken, gyógynövényekben, gyümölcsökben bővelkedő, érintetlen erdők között bújnak meg. Ezek a vendégházak kívül-belül őrzik a tradíciókat, ahogyan a bennük lakók is.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via