Fotó: Enoteca Maria

Egy étterem, ahol minden nap más és más nagymama főz: Enoteca Maria

A mama főztje örök... soha senki sem fog ugyanolyan ízeket előcsalogatni, olyan mesterien készített fogásokkal vagy süteményekkel várni. Ezt az alaptézist ragadta meg a New York-i Enoteca Maria,

Joe Scaravella ötlete annyira eredeti és a kivitelezés is profi, hogy az egész világ csodájára jár az Enoteca Mariának. New Yorkban, azon belül pedig Staten Island-en, Saint George városrészen találjuk az éttermet, ahol nem egyetlen séfre bízzák a konyha menedzselését, az étlap összeállítását és a csapat vezetését, hanem a fold összes részétől érkező nagymamákra. Ez nem marketingfogás vagy túlzás, tényleg ez a koncepció. Az Enoteca Maria élményszerű ételeiért nagymamák felelnek. Peruból, Olaszországból, Japánból, Spanyolországból, Indiából. Jóllehet, a legtöbb ‘nonna’ Olaszország különböző régióiból érkezik, de tényleg a világ minden csücskéből érkeznek hozzájuk lelkes és főzni nagyon tudó mamák.

Ráadásul a művelet nem áll meg itt, hiszen a dolgos hölgyek főzőtanfolyamokon, továbbképzéseken tanítják a leendő szakácsnemzedéket, hiszen különböző kurzusokat is hirdetnek. Tésztára, süteményekre, sültekre, rakott fogásokra… amit éppen megálmodnak az étteremben.

Van egy állandó, abszolút otthonos-olaszos ételsoruk, de a napi étlap és ajánlat mindig változik és folyamatosan feltöltik a honlapjukra, hogy éppen mely nagymama, mely fogásokkal érkezik az este folyamán.

Az Enoteca Maria népszerűsége töretlen, már több mint 10 éve érkeznek folyton a kedves és tapasztalt nagyik, hogy estéről estére valami igazán otthonosat és szívet-lelket melengetőt főzzenek az étterem vendégeinek.

Olyannyira komoly munka és éttermi élet zajlik az Enoteca Mariában, hogy a világ legfontosabb étteremkalauza, a Michelin Guide Bib Gourmand minősítéssel jutalmazza az éttermet (nagyon jól készített ételek, mérsékelt, elérhető áron), amit folyamatosan sikerül megtartaniuk. Az amerikai szaksajtó is évről évre beválasztja őket a legotthonosabb, legjobb társasággal is megjárható éttermek közé.

Az Enoteca Maria honlapját itt találjátok, de a Facebook oldalt is érdemes átböngészni.

Éljenek a nagymamák!