Döntött Olaszország a turizmust illetően: bajban lesznek, akik keleti vakcinával oltottak

Olaszország egyelőre nem fogadja el a keleti vakcinákat.

Olaszországban május közepén újraindulhat a turizmus az olasz miniszterelnök szerint. A külföldről érkezőknek az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcináról szóló igazolást kell bemutatniuk, és két oltás szükséges a beutazáshoz – derült ki az RTL Klub Híradójából.

Ez azt jelenti, hogy azoknak a magyaroknak, akik orosz vagy kínai vakcinát kaptak – hiába van meg mindkét oltásuk – negatív tesztre lesz szükségük, és 5 napra karanténba kell vonulniuk, ha Olaszországba mennének.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége szerint egyelőre kevés a foglalás Olaszországba.

“A hatályos olasz egészségügyi miniszteri rendelet speciális beutazási szabályokat állapít meg 2021. május 15-ig. Eszerint az EGT tagállamokból Olaszországba beutazó személyek a hatályos miniszterelnöki rendeletben előírt PCR /antigén gyorsteszt bemutatásán, illetőleg a lakóhely/tartózkodási hely szerinti egészségbiztosítónál történő bejelentkezésen túlmenően kötelesek öt nap erejéig hatósági házi karanténba vonulni, mely hatósági karantén tehát független a PCR teszt negatív eredményétől. Az öt nap elteltét követően a beutazott személy köteles a PCR vagy antigén gyorstesztet megismételni, melynek negatív eredménye esetén már mentesül a további karanténkötelezettség alól” – olvasható a Konzuli Szolgálat oldalán.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: pixabay)