Digitális nomádok földi paradicsoma ez a karibi sziget

Ami tárt karokkal vár, amennyiben te is távmunkában dolgozol.

Venezuela közelében található Curaçao szigete, ami szó szerint tárt karokkal várja a digitális nomádokat.

Minden adott a hat hónapnyi földi paradicsomhoz és a home office-hoz: jövedelem-adómentesség, 4G kapcsolat, pazar tengerpart és isteni koktélok.

A szigeten angolul, spanyolul és hollandul beszélnek, így egy alap angol nyelvtudáson kívül tulajdonképpen nem sok mindenre lesz szükséged.

Ki kell tölteni egy online jelentkezési lapot, bizonyítani szükséges, hogy valóban távmunkában dolgozunk és kell némi félretett pénz a bankkártyán, hogy igazolni tudja a munkavállaló, hogy nem szorul állami támogatásra ottléte alatt. Ezen kívül egy 248 eurós biztosítást kell befizetni és rendelkezni kell egy hetvenkét órán belül elvégzett negatív COVID-19 teszttel.

A munkán túl

Curacao szigete régen a kalózok rejtekhelye volt, a régi fa kunyhók helyett viszont ma már színpompás épületek várják a digitális nomádokat.

A legenda szerint a sziget egykori kormányzója szörnyű fejfájást kapott Curacao vakítóan fehér épületeitől, ezért elrendelte, hogy minden házat élénk színűre fessenek. A problémája megoldódott, a helyiek pedig megtartották a hagyományt. A színes házak ma UNESCO világörökségi listáján szerepelnek.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via