Debrecen, ahogy még sosem láthattuk

A Streets of Debrecen projekt keretén belül készültek már egészen különleges fotók.

Löki Viktor, fotográfus 2017 októberében úgy döntött, megörökíti szülővárosának, Debrecennek minden egyes utcáját. A különleges projekt túlmutat a népszerű belvárosi helyszínek, a Nagytemplom, az egyetem vagy a Nagyerdő bemutatásán: a turisták számára láthatatlan utcák kerülnek most reflektorfénybe.

A Streets of Debrecen című projektben a fotós célja, hogy hat év alatt a város összes utcájáról készüljön egy kép a sorozatban. Az utcák száma jelenleg pontosan 1863, jelenleg a felénél jár Löki Viktor, de már így is készültek egészen különleges hangulatú képek.

A fotós saját bevallása szerint a sorozatra elsősorban művészeti projektként tekint, de igyekszik reprezentatívan megörökíteni a várost, így elcsípni az érdekesebb utcarészleteket is.

Egy kis kultúra

Hiányzik a színház? Nézz olnline streameket! Koronavírusmentes programajánlónkat is érdemes átböngészni! Azt tudtad, hogy beválasztották a Puskint a világ legszebb mozii közé? Különleges, őrült ünnepek a nagyvilágból! Szereted a bort? 5 mesebeli borvidéket mutatunk.

(Fotók: Löki Viktor/Instagram, Nyitókép: babits.laszlo/Instagram)