Csodálatos miniarborétum bújik meg a Mecsekben

Egy család keze-munkája, éppen ezért nagyon különleges ez a Mecsekben megbúvó miniarborétum.

Óbányán található egy kisebb miniarborétum, ami egy házaspár keze-munkája. A kert számos növénykülönlegességnek otthont ad.

A különleges arborétum létrejöttéről a két tulajdonost, Mártát és Jenőt kérdezte Kun Orsolya, a Sokszínű vidék újságírója.

“21 éve fogtunk bele, füvesítettünk, sövényt ültettünk, vettünk pár olyan növényt, ami akkor elérhető volt a kertészetekben, gyorsabban nagyra nő és nem található meg minden kertben. Ezek voltak a selyemfenyő, bordó levelű cserszömörce, vérszilva, japán csüngő díszcseresznye, tiszafa, csavart mogyoró, hamisciprusok az első japán juharok” – mondták a tulajdonosok.

“Internet hiánya miatt szakkönyvekből, gyűjtőktől tanultunk, inspirálódtunk. Férjemmel mindent közösen terveztük, kiviteleztük, persze a munka neheze mind a párom érdeme. A kerti tó, a kerti pihenő, az utak, a futtatók, a kerítés és a beültetések mind az ő keze munkáját dicsérik” – mondta Márta, aki azt is elárulta, hogy a kertjük már látogatható miniarborétum, ahol az emberek ötleteket gyűjtenek, feltöltődnek. Időpont egyeztetéssel bármikor be lehet hozzájuk lépni. A teljes cikket IDE KATTINTVA elolvashatjátok.

Különleges hely alakult a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjében is. Láttad már Róma híres rózsakertjét?

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók és forrás: Sokszínű vidék)