Csak bizonyos számú turistát engednek be Velencébe

A tömegturizmus visszaszorítása érdekében korlátozni fogják a Velencébe érkezők számát.

Korábbi adatok szerint eddig naponta mintegy 100 ezer turista sétálhatott Velence terein. 2022-ben azonban már nem lehet csak úgy bejárni a várost.

A turisták nemsokára csak akkor látogathatják Velencét, ha előtte online lefoglalták az öteurós belépőjüket. A jegyek csupán egy napra lesznek érvényesek – a terv ezzel az, hogy korlátozzák az újonnan érkezők létszámát.

“A cél a város számára megterhelő egynapos trip, vagyis az egy napra érkezők és gyorsan távozók visszaszorítása, és ehelyett az ún. lassabb turizmus ösztönzése” – magyarázta Simone Venturini, a város turizmusért felelős alpolgármestere.

A hamarosan üzembe állítandó beléptető kapuk már megérkeztek Velencébe, hogy lezárják a történelmi városrészek fő bejáratait. Ötszáz kamera figyeli majd a látogatók áramlását, folyamatosan képeket mutatva az utcákról, hogy felkutassák az esetlegesen eltévedt turistákat.

A rendőrség az okostelefonok adatainak köszönhetően valós időben is képes lesz megállapítani az emberek személyazonosságát. “Ha az adatokat összesített, anonim formában adom meg, akkor pontosan láthatjuk, hogy kikről van szó: 977 külföldi, 800 olasz, 135 helyi lakos és 139 ingázó” – árulta el Maria Teresa Maniero, a velencei rendőrség parancsnokhelyettese.

A rendszer ellenben úgy van beállítva, hogy a helyi lakosok szabadon mozoghassanak.

via