Megkóstolnád a palacsinta és a crème brulée szerelemgyerekét?

Crème brulée palacsintába csavarva? Esetleg a krém belekenve a tésztába? Vagy pudingos édesség, égetett cukortetővel, amit az eredetihez hasonlóan kiskanállal kell betörni? Mindez palacsintában? Igen!

Londonból indult az ötlet a közelmúltban: csodásan vegyítették a crème brulée és a palacsinta legjobb tulajdonságait. A Seven Dials Market ételpiacon lehet kapni a nyalánkságot, amit a Yolkin életrehívói találtak ki. Nos, a Yolkin se semmi, hiszen néhány éve azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy macaron alapba helyeztek csodás fagylaltot. Mutatjuk is, éppen így:

A mostani ötletük sem gyenge, hiszen itt is a textúrák sokféleségével játszanak. Adott a puha francia crépe tészta, amiből tölcsért tekernek, ebbe pedig ár mehet is a gazdag vaníliás-tejszínes-tojássárgájával készített főzött krém, melynek tetejére cukrot karamellizálnak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Macarons & Ice Creams (@yolkinmacice)

Ez a keményre szilárdult réteg a crème brulée elfogyasztásának kulcsa: a kanállal kell megtörni és így eljutni a lágy, hömpölygő krémhez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma-Rose (@emmaroseeats)

A londoni food market eddig is elképesztően izgalmas árusokkal és fogásokkal kecsegtetett, de erre a Boolay Crepes találmányra most azonnal rá is próbálnánk!