Bulgari adományból szépül Róma történelmi tere

A hely, ahol az ellenséges szenátorok egy csoportja halálra késelte Caius Julius Caesart i. e. 44-ben.

Már megkezdték Rómában a Torre Argentina, utcaszint alatti régészeti lelőhely helyreállítását. A renoválás költségeit az olasz divatház, a Bulgari egymillió eurós adományából állják, egy évig fog tartani, ezután a terület látogatható lesz. Az elhanyagolt antik romoknak jelenleg csak bizonyos részeit láthatják a járókelők fentről, az utcai korlátok mögül lepillantva.

Az egész terület és az ott található négy templom maradványainak helyreállítása szerepel a tervekben, a hely így az örök város újabb látványosságává válhat. A Torre Argentina tér, amelyet Area Sacrának, vagyis szent helynek is neveznek, a világhírű Forum Romanum közelében terül el.

Tegyél egy sétát virtuálisan:

Híreink vannak!

Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél? A tengerjárók már biztosan útnak indulnak Olaszországban. Franciaországban pedig megtartják a nyári fesztiválokat, és májustól már 22 euróból lejuthatsz Horvátországba! Tájékozódj! Kedvelt magyar kirándulóhely vezetett be látogatási tilalmat! Magyar illusztrátor segíti rajzaival kedvenc éttermeit. Bezár Budapest egyik kedvelt gourmet étterme. Anyukák, visszasírjátok a sulimenzát? Rendeljetek!

(Nyitókép: wikipedia)

via