Budapest mesebeli kertje téged is lenyűgöz

Ráadásul feltöltődésre is kiváló hely.

Zuglói japánkert

A legenda szerint az 1930-as években a japán trónörökös is meglátogatta a létesítményt, ami annyira tetszett neki, hogy miután hazatért a szigetországba, több fát is küldött a zuglói intézmény számára. Állítólag néhány, ma is látható növényritkaság ezeknek a császári ajándékfáknak a leszármazottja.

“Varga Márton –intézményünk alapítója – tervezte és építette 1928–ban. A japán császári család tagja, Takamacu herceg és felesége 1931-ben felkeresték a kertet. Látogatásuk alkalmával tetszésüket növények ajándékozásával fejezték ki. Ezek közül még ma is látható az Orixa japonica, a Prunus serrulata ’Kansan’ utódja, továbbá a Wisteria sinensis, az Acer ginnala, a Hibiscus syriacus (teltvirágú alak) és a Prunus nana” – olvasható a Zuglói japánkert oldalán.

A kertet az elmúlt években közadakozásból felújították, így ismét teljes pompájában látható az ország első Japánkertje, ami március 1. és október 31. között 10.00 -20.00-ig tart nyitva hétfőtől-vasárnapig. November 1. és február 28/29 között 10.00-18.00-ig. A felnőtt belépő 750 forint, a gyermek jegy pedig 500 forintba kerül.

 

Menekülnek a turisták Törökországból. Egynapos kirándulás-tippet hoztunk: Szalajka-völgy.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: zuglo.hu)