Bhután túraútvonala 60 év után megnyílik a túrázók előtt

Bhután a világ egyik legrejtélyesebb országa.

Mostantól azonban – akinek eddig is nagy álma volt ide eljutni – most mégnagyobb erővel vetheti bele magát a készülődésbe, ugyanis 60 év után először újra megnyílik a lélegzetelállító Trans Bhutan Trail – olvasható a CNN oldalán.

A 250 mérföldes útvonal kilenc körzetet, két települést, egy nemzeti parkot és 400 történelmi és kulturális helyszínt köt össze. Azok az utazók, akik a teljes útvonalat végigjárják, 18 nagyobb hídon kelhetnek át és 10 000 lépcsőn baktathatnak fel. Az útvonalat megtehetik majd gyalog és mountain bike-al is.

Az útvonal helyreállítása és későbbi üzemeltetése is egy közösségi alapú projekt része, melynek célja, hogy visszahozzon a köztudatba egy ősi kulturális ikont, és fenntartható, zéró szén-dioxid-kibocsátás nélküli élményt biztosítson az ország zarándokai és az utazók számára – magyarázta a cikkben Sam Blyth, a Bhutan Canada Foundation elnöke. Hozzátette: “a Trans Bhutan Trail azt is lehetővé teszi, hogy Bhután gyermekei őseik nyomdokaiban járjanak”.

A Bhutáni beutazásról érdemes tudni, hogy a tömegturizmus elkerülése végett az ország bevezetett egy kötelező napi díjat a turisták számára, ami bizony 250 dollár. Ez azonban tartalmazza a szárazföldi közlekedést, a szállást, az étkezést és az idegenvezetői szolgáltatások árát is. A cikk szerint ha ezt az elképzelést a transz-bhutáni ösvényre is alkalmazni fogják, akkor a potenciális túrázóknak időben engedélyt kell majd kérniük a kalandra. A tervek szerint ezt 2022 áprilisától tehetik majd meg.

via