Berobbant a belföldi turizmus

Aki nem gondolkodik időben, főszezonban nehezen fog szállást találni a kedveltebb régiókban.

Május eleje óta több mint 40 százalékkal emelkedett a nyári hónapokra beérkezett előfoglalások száma, ha a növekedés ilyen dinamikus marad, a főszezonban nehéz lesz már szállást találni a népszerű hazai nyaralóhelyeken – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Előreláthatólag a belföldi turizmus idén megélénkül, aminek hatására jobb, ha minél hamarabb eldöntjük, hol szeretnénk a nyaralásunkat tölteni. Később, egyre nehezebb lesz szabad szállodát, szálláshelyet foglalni.

Az ügynökség szerint érdemes új helyeket is felfedezni, hiszen a fejlesztéseknek köszönhetően országszerte változatos, minőségi szálláshelykínálat és programlehetőségek várják a látogatókat.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz beérkezett adatok azt mutatják, hogy a nyári hónapokra lefoglalt vendégéjszakák száma már eléri a 4,5 milliót, a vidéki szálláshelyekre érkezett a foglalások 89 százaléka. Idén is a Balaton szálláshelyei a legnépszerűbbek (33 százalék), ezt követi a Mátra-Bükk (8 százalék) és Debrecen és térsége (7 százalék).

A foglalások alapján a legkeresettebb helyek a Balaton mellett: Balatonfüred, Siófok, Hévíz, Zalakaros és Cserszegtomaj. A Mátra-Bükk térségében: Miskolc (Lillafüred), Eger, Gyöngyös, Egerszalók és Noszvaj. Debrecen és környéke: Hajdúszoboszló, Debrecen, Tiszafüred, Berekfürdő és Abádszalók.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: MTI)

(Fotók: Getty Images)