Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe a 60ezer forintos hasábburgonya

De mit tud egy 60ezer forintos hasábburgonya?

A Serendipity3 nevű helyen felszolgált, Crème de la Crème Pommes Frites fantázianevű étel a világ legdrágább sült hasábburgonyája.

Hogy miért kerül ennyibe? – Jogos a kérdés!

A különleges – sütésre a világon a legkiválóbb – amerikai burgonyát Dom Perignon pezsgőben, majd francia pezsgőecetben blansírozzák, majd Délnyugat-Franciaországból származó libazsírban sütik át a friss, ropogós állag elérése érdekében. Eközben egy másik séf a különleges sajtszószon dolgozik, amelyhez szarvasgomba vajat, amerikai tejszínt, svájci sajtot használ – írja a 24.hu.

A tálalásnál – természetesen Baccarat kristálytálcán szervírozzák az ételt – szarvasgomba-reszelék, toszkán sajt és ehető arany is kerül a krumplira.

Az étterem korábban a legdrágább hamburgerrel (295 dollár, 90 ezer forint), és a legtöbb pénzért árult fagylaltkehellyel (1000 dollár, azaz 304 ezer forint) került be a Rekordok könyvébe.

Az Independent cikke szerint a méregdrága hasábburgonya annyira népszerű, hogy 8-10 hetes várólistákra jegyzik fel a fogyasztani vágyókat.

Ki kóstolná meg? Mi biztos nem mondanánk rá nemet!

 

Azt tudtátok, hogy a Hévízi-tó unikumnak számít? Ismét látogatható a Balaton ikonikus kilátója is? Érdemes errefelé is túrázni!

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Nyitókép: Getty Images)