Lenyűgöző látvány nyújt a befagyott Niagara-vízesés

Amerika északi részén extrém hideg van, a tartósan fagyos időben pedig a híres Niagara-vízesés is befagyott, ami fantasztikus látványt nyújt.

Utoljára 78 évvel ezelőtt fordult elő olyasmi, amire most csodálkozhattak rá az észak-amerikai, zord időjárással dacolók, a Niagara-vízesés jelentős része ugyanis befagyott a kontinensre zúduló hideghullám hatására. A hideget az északi-sarki állandó ciklon (polar vortex) felől érkező hideg levegő okozza.

A fagypont alatti hőmérséklet miatt nemcsak a Niagara-vízesés dermedt jéggé, hanem igazi téli csodavilággá változott a környék is.

A fotók egészen lenyűgözőek:

Igazi téli csodaország:

Nézzetek róla videót is:

A következő napokban nem várható enyhülés Észak-Amerikában, az előrejelzések szerint újabb hideg légtömeg éri el a térséget.

Izgalmas dolgok történnek a világban!

Azt tudtad, hogy először kapott vegán étterem Michelin-csillagot? És azt, hogy a Hortobágy felkerült a világ álomúticéljai közé? Unod a bezártságot? Szívesen kimozdulnál? Ebben is tudunk segíteni pár tuti tippel! Különleges, őrült ünnepeket is összegyűjtöttünk nektek, és azt is, milyen szigetekre tudtok utazni korlátozás nélkül. Ezek lesznek a mérvadó utazási trendek 2021-ben.

via

(Nyitókép: pixabay)