Batman-rajongók figyelem: Gotham City hangulatát idézi a londoni fine dining étterem

Különleges, és ráadásul nem mindennapi dizájnt kap London legújabb étterme.

Különleges, gasztro-élményközpont nyílik Londonban, amit a Batman városa, Gotham City sötét világa inspirált. A komplexum a Park Row nevet kapja – írja az nlc.hu a Metro brit napilap nyomán.

A több mint 1600 négyzetméteres komplexumban több étterem és bár is helyet kap, amelyek Batman világának egy-egy szereplőjére fókuszálnak.

Az Iceberg Lounge nevű bár például a Pingvin stílusában várja az italokra és élő zenére vágyókat, míg a mestertolvaj Macskanő által ihletett Rogue’s Gallery-ben világhírű lopott műalkotások reprodukcióiban lehet gyönyörködni vacsora közben.

A vendégeket óriási képernyőkkel és 360 fokos vetítésekkel repítik majd el egy képzeletbeli világba, de a menü is igazán fejedelmi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Park Row (@parkrowlondon) által megosztott bejegyzés

A Metro értesülései szerint egy 11 fogásos kóstolómenü lesz, aminek témái természetesen szintén a legendás képregény figurái lesznek. A fejenként 195 fontba, azaz bő 80 ezer forintba kerülő menüben szerepel például egy légyölő galócát mintázó parfé, amely talán Poison Ivy-t jelképezi, a további fogásokban pedig kagyló, osztriga, kaviár, Angus-bélszín, szarvasgomba, sőt, még ehető ékszerek is helyet kapnak majd.

A Park Row nyitását eredetileg idén nyárra tervezték, mivel azonban a legújabb Batman-film premierjével hangolnák össze a nyitást, ezért az első vendégeket csak 2022-ben fogadják majd, de az asztalfoglalásokat már most megnyitották.

Ki próbálná ki?

Ha már különleges ételek, nézd meg, melyek a világ legkülönlegesebb street foodjai. Vannak olyan ételcsodák is, amik miatt kisebb diplomáciai háború tört ki bizonyos országok között.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!