Május elsejétől csodálatos program nyílik a Városligetben: jön a Ballon kilátó!

A városligeti Mimóza-dombon, az egykori sörsátor helyén vár mindenkit a Ballon kilátó, amivel egy új nevezetességet kap Budapest!

A Ballon kilátó a járványhelyzet után újrainduló budapesti és magyarországi turizmus szimbóluma – mondta el a létesítmény keddi sajtóbemutatóján Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Gyorgyevics Benedek emlékeztetett: több mint 10 ezer négyzetméternyi zöldfelület újult meg a korábban itt állt, óriási sörsátor helyén, a hőlégballon felszállóhelye mellett pedig mosdó és kávézó is létesült.

Závodszky Zoltán, a BallonKilátó Zrt. vezérigazgatója hozzátette, a ligeti Ballon kilátó szélcsendes időben 150 méter magasságba repül fel akár 30 főnyi, 6 évesnél idősebb utassal. A ballon mintegy 5 perc alatt éri el 150 méteres magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, és szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre.

A Városligetben, ahol a zöldfelületi kikapcsolódás és a kulturális, rekreációs intézmények sokasága több mint egy évszázada egyenértékűen van jelen a park életében és közösen adják azt a karaktert és vonzerőt, amelyek a Ligetet a legkedveltebb fővárosi parkká tették és teszik.

A Városliget fölé emelkedő légballonok közül a legtöbbször fotózott, ikonikus szerkezet a Ballon Captif volt, a millenniumi ünnepségek idején, a városligeti Ezredéves Kiállításon, 1896-ban. A párizsi léghajós, Louis Godard kapitány működtette pányvás léggömb egyszerre tizenkét-tizennégy utast röpített a magasba, óriási népszerűségnek örvendett, naponta tucatnyiszor indult útra.

A Liget Budapest Projekt keretében ezen ballon-kilátó felelevenítése és megvalósítása tökéletesen illeszkedik a park hagyományait modern formában megidéző programhoz.

Alig várjuk, hogy felrepülhessünk vele!