Bevállalós vagy? Utazz az Adria lakatlan szigetére – mondjuk, mennyibe kerül itt egy hét

Ha keresel egy helyet elvonulásra, akkor megtaláltad!

Split városától több mint 120 kilométerre, az Adriai-tenger közepén található egy sziget, amin mindössze egyetlen ház és egy világítótorony áll.

A világítótorony már 1875 óta áll Vela Palagružán, de már az építmény megléte előtt is látogatták, sőt éltek a szigeten. Az itt végzett régészeti feltárások során különböző kőkorszak idején használatos fegyvereket és eszközöket is találtak is.

Vela Palagruža keskeny szigete csupán 1,4 kilométer hosszú, 300 méter széles, legmagasabb pontja 103 méter magasan van.

Akik kedvet éreznek egy kis kalandra, megszállhatnak a szigeten: éjszakára teljesen egyedül hagyják a vendégeket, még a világítótorony őre is elutazik Vela Palagružából, így jelképesen maguk az apartmanok szállói lesznek a torony vigyázói. De a kényelemre is odafigyeltek, a világítótorony tágas épületében barátságos hangulatú lakószobákat alakítottak ki, összesen két darab négyágyas apartmant lehet kibérelni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Morski.hr (@morski.hr) által megosztott bejegyzés

Az idevezető út sem egyszerű: először Split városából Korčula szigetére kell kompozni, aminek kikötőjéből már transzferek indulnak Vela Palagružára.

Egy hétre a szigetre 2 főre 200ezer forint körül lehet foglalni, de ITT kitudjátok választani az adott időszakot.

Kedvet kaptál? Ne feledd, most így utazhatsz be Horvátországba:

A Horvátországba történő beutazás magyar védettségi igazolvánnyal – a jelenlegi gyakorlat szerint – a következő módon lehetséges:

A beutazónak fel kell mutatnia a védettséget igazoló plasztikkártyát és a papíralapú oltási igazolványát, amelyen mindkét oltási dátum szerepel. A beutazás akkor lehetséges, ha a második oltást követően eltelt 14 nap. (A 7 év alatti kiskorúak mentesülnek a tesztelési és karantén-kötelezettség alól, amennyiben szüleik/felnőtt kísérőjük társaságában utaznak, és a szülők/kísérők rendelkeznek a fent előírt védettségi dokumentációval. Ez azt jelenti, hogy a 7-18 év közötti – az előzőekben említett oltással nem rendelkező – fiatalkorúak beutazása főszabályként teszttel lehetséges.)  – olvasható a konzuli oldalon.

 

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó:dx-world.net)