Az 5 éve tartó restaurációs munkálatok befejeződnek, újranyílik Velence ikonikus épülete

Nemsokára újra birtokba vehetik a turisták.

Több mint 500 éves története során először nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a velencei Szent Márk téren álló Régi Prokurátus (Procuratie Vecchie) épülete.

A látványosság a Velencéhez sok szálon kötődő Generali Cégcsoport támogatásával éled újjá, hogy a jövőben közösségi térként, és a biztosító The Human Safety Net nevű globális társadalmi felelősségvállalási mozgalmának központjaként működjön tovább. A munkálatok év végén fejeződnek be, a látogatók pedig 2022 tavaszától nézhetik meg a régi pompáját visszanyert épületet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Home Venice (@thehomevenice) által megosztott bejegyzés

Egy 5 éves felújítási folyamat zárul most le, de a hagyományokért rajongó látogatóknak nem kell aggódniuk, a tervezés és restaurációs munkálatok során, a David Chipperfield Architects Milan, mint kivitelező végig szem előtt tartotta a Régi Prokurátus eredeti értékeit. A cél nem az épület átalakítása, hanem korábbi szépségének visszaállítása és kiemelése, illetve a modern kor elvárásainak megfelelő korszerűsítése volt – olvasható a sajtóközleményben.

Így az első és a második emeleti terek felújítása mellett szempont volt a könnyebb megközelíthetőség, új lépcsőházak és közlekedők beépítése, a harmadik emelet pedig kiállítótérrel, előadóteremmel és irodákkal bővült.

Az érdeklődők a Thehomevenice.com oldalon és @thehomevenice Instagram profilon követhetik nyomon a restaurációs folyamatot.

Fantasztikus felvételek Magyarország leghosszabb mesterséges taváról. Olvass erről a francia csodáról!

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotó: Getty Images)