Ausztriát követve egy másik szomszédos országunk is lezár

Szlovákia két hétre teljesen lezár.

Ausztria után Szlovákia is elrendelte az országos zárlatot. A Turizmus.com összefoglaló anyagában olvasható, hogy a felvidek.ma azt írta, a szlovák kormány november 24-i ülésén fogadta el a lockdown bevezetését, ami két hétig zárja le az országot november 25-től kezdve – szúrta ki a Travelo.

A szlovák lap információi szerint bevezetik a szükségállapotot, ami kijárási tilalommal jár, de a bevásárlás, a munkába és a természetbe járás engedélyezett lesz. Az iskolákat központilag nem zárják le, az oktatásügyben regionális döntések születnek majd.

Az Új Szó legfrissebb információi szerint a kijárási korlátozással kapcsolatban 10 nap múlva újraértékelik a helyzetet, és ha a járványügyi szituáció engedi, az oltottak bizonyos enyhítésékre számíthatnak. Hajnali 1 és 5 óra között korlátozás nélkül lehet mozogni. Az éttermek, valamint a nem létszükségletű boltok bezárnak. Létfontosságú árucikkek – élelmiszer, gyógyszerek, tisztálkodószerek, cipő, állateledel, üzemanyag, újság – beszerzése végett el lehet majd hagyni a lakhelyet, de ezeket a legközelebbi üzletben kell megvásárolni.

 

A kalandturizmus európai központjává válhat Szlovénia. Szereted a pitét? Olvass erről a francia csodáról!

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: pixabay)