Augusztus 8-tól változnak a beutazási szabályok Hollandiában is

Hollandia szigorításokat jelentett be a járványügyi szempontból magas kockázati besorolású európai országokból történő beutazásra vonatkozóan.

Hollandiába augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba.

Mindenkinek, aki Hollandiába szeretne utazni, már indulása előtt bizonyítania kell, hogy nem fertőzött koronavírussal.
Azoknak, akik nem teljesen beoltottak a koronavírus ellen, 48 óránál nem régebbi PCR-tesztel kell rendelkezniük vagy antigéntesztet kell készíttetniük legfeljebb 24 órával a hollandiai indulásuk előtt. A beutazásra vonatkozó szabályok úgy a holland, mind a külföldi állampolgárokra egyaránt érvényesek.

Hugo de Jonge holland egészségügyi miniszter közölte, az új szabály hozzájárulhat a koronavírus újabb hullámának megakadályozásához. A miniszter azt javasolta: mindenki, aki külföldi utazásról tér vissza Hollandiába, csináltasson koronavírus-tesztet függetlenül attól, hogy beoltották-e vagy sem, ugyanis – mint fogalmazott – “az utazók a bőröndjükben is hazahozhatják a vírust”.

 

Azt tudtátok, hogy a Hévízi-tó unikumnak számít? Ismét látogatható a Balaton ikonikus kilátója is? Érdemes errefelé is túrázni!

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: MTI)

(Fotók: Getty Images/illusztráció)