Athénon kívül: kötelező látnivalók Görögországban

A magyarok kedvelt helye Görögország. Szívesen megnéznétek a nyáron pár helyet? A következők kötelezően ajánlottak.

Athénon innen és túl: helyek, amiket vétek lenne kihagyni, ha Görögországban jártok.

Delphi színház

Az ókorban Delphi Görögország legfontosabb vallási helyszíne volt, otthona Apollón szentélyének és jósdájának. Delphi ókori színházát egy dombra építették, hogy a nézők gyönyörködhessenek az egész szentély és a táj panorámájában. Eredetileg a 4. században épült és 5000 fő számára volt benne férőhely. Ma egyértelműen Görögország egyik legfontosabb nevezetessége.

Meteorák

A Görögország középső részén található Metéora (levegőben lebegő) 6 kolostorból áll, melyek látványosan egy hegy tetején, több sziklafokon épültek fel. Meteora első kolostorát a 14. században alapították.

Szantorini

Szantorini egy vulkanikus szigete a Küklád-szigetcsoportnak. Híres lenyűgöző panorámáiról és naplementéiről, fehérre meszelt házairól és működő vulkánjáról. Szantorini fővárosa a 400 m magas sziklafal tetején kiépült Fira, melyet a velencei és a kükladikus építészeti stílus keveredése határozza meg.

Olümposz

Görögország legmagasabb hegye, Thesszália és Makedónia határvonalán húzódik, nevét még az ókorban kapta, az istenek lakhelyeként. Legmagasabb pontja a Mitikasz-csúcs (2917 méter). A hegység kiválóan alkalmas túrázásra, az egyik könnyebben megközelíthető csúcson Éliás próféta kápolnáját találhatjuk, egy másikon pedig Zeusz egyik áldozóhelyét tárták fel a régészek.

Nézzétek meg, milyen itt egy túra:

Jó, ha tudod

A Görögországba érkezőknek a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatniuk, amennyiben nem rendelkeznek oltási igazolvánnyal, vagy védettséget igazoló okmánnyal – írja a Konzuli Szolgálat.

Az állami, vagy az illetékes állami szerv által hitelesített magán laboratórium igazolásán angol, francia, német, olasz, spanyol, vagy orosz nyelv valamelyikén fel kell tüntetni a letesztelt személy nevét, amelynek egyeznie kell a személyazonosító igazolványon, vagy útlevélen szereplő névvel. 5 év alatti gyermekektől nem kérnek PCR tesztet.

A bemutatott negatív PCR teszt vagy az oltási, vagy védettségi igazolvány ellenére a görög hatóságok fenntartják a jogot, hogy gyorstesztet, esetleg PCR tesztet végezzenek el az országba közúton és légi úton érkező utasokon. Akinek a gyorstesztje pozitív eredményt mutat és közúton érkezik, nem engedik belépni az országba, kivéve ha az állandó tartózkodási helye Görögországban van. Azokat a légi úton érkező utasokat, akiknek a gyorstesztje pozitív, karanténszállodában helyezik el, ahol egy ellenőrző PCR tesztet végeznek el. Amennyiben ez a teszt is pozitív, az utasoknak és közvetlen kontaktjainak a görög állam költségén 14 napra a karanténszállodában kell maradniuk.

További információ a Konzuli Szolgálat oldalán.

Megnéztük azt is, melyek a legjobb tengerparti hotelek Görögországban. A Tripadvisor összeállítsa szerint Grace Mykonos, Senia Hotel és a Lesante Blu – The Leading Hotels of the World a legjobbak között van, ahol egy júliusi hétre (július 21-28) két felnőttnek 700 euró körüli a szállásdíj. Reggeli az árban!

Ezzel szemben a Booking.com ajánlása szerint ugyanebben az időintervallumban, két főre lehet szállás találni 188 euróért is. Itt, ni: Kassandra Palace Hotel & Spa

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)

(Forrás: latvanyossagok.hu és via)