Annyira népszerű Horvátország, hogy idén június végéig már kétszer annyian utaztak ide, mint tavaly

Az elmúlt évhez képest csaknem kétszeresére nőtt idén június végéig a Horvátországba utazó magyarok száma. Meglepő adatok...

A Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi igazgatója, Ivana Herceg mondta el a keddi sajtótájékoztatóján – közölte az MTI.

A január 1-jétől június 28-ig tartó időszakban a 2020-as hasonló időszakhoz képest 90 százalékkal, 54 ezerre növekedett az adriai államba utazó magyarok száma. A vendégéjszakák száma ugyanakkor 105 százalékkal, 230 ezer éjszakára emelkedett ebben a csaknem 6 hónapban.

A magyarok által ebben az időszakban a leglátogatottabb települések közé tartozott Rovinj, Vir, Crikvenica, Opatija és Porec.

A jelenlegi szabályok szerint a magyar állampolgárok közúton vagy vasúton minden korlátozás nélkül utazhatnak Horvátországba és a hazautazáshoz sincs szükség védettségi igazolványra. A repülőgéppel utazók azonban kivételnek számítanak, az ő utazásukhoz védettségi igazolvány, PCR-teszt vagy karanténkötelezettség társul.

Jelenleg már nem kötelező, de a határátlépés meggyorsítása érdekében érdemes kitöltenie az utazóknak a magyar nyelven is elérhető horvát regisztrációs dokumentumot az entercroatia.mup.hr oldalon.

Van egy tuti tippünk: ha Horvátországba készültök, akkor olvassátok el a következő cikket, ahol olcsó szálláshelyeket gyűjtöttünk össze. De már 46 forintért házat is lehet venni az országban….ha gondoljátok!

 

(Forrás: MTI)

(Fotók: Getty Images)